Турция, шестата държава в света, която строи собствен космодрум, успешно изстреля

...
Турция, шестата държава в света, която строи собствен космодрум, успешно изстреля
Коментари Харесай

Турция изстреля ракета-сонда от село край българската граница

Турция, шестата страна в света, която строи личен космодрум, успешно изстреля ракета-сонда от стартова площадка на черноморсктия нос Инеада, на 15 км от българската граница.

Очакваше се ракетата да доближи до височина от 550 км, заяви Турската галактическа организация. Не беше ясно незабавно дали тази цел е реализирана. 

Експериментът е част от усилията на южната ни съседка да стане космическа мощ.

Космодрумът, който Турция към момента строи, се намира в дребното градче Инеада, покрай едноименния нос.

Анкара възнамерява от идната година да стартира да изстрелва в космоса ракети, които са напълно турско произвеждане.

През есента на тази година се чака ракетата SR-1 да излети с потребен товар от 100 кг. и височина от 300 км. След нея идва ред на " Шимшек-1 ", която ще бъде изстреляна с 400 кг. потребен товал на височина от 550 км. " Шимшек-2 "  трябва да се появи през 2028 година

Амбициозната турска галактическа стратегия, която президентът Реджеп Тайип Ердоган показа преди две години, включва кацане на Луната, основаване на комерсиална марка за създаване на сателит от ново потомство и изграждане на космодрум " в съдействие със съюзнически страни ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР